Opplevelser
Tur til Norges geografiske midtpunkt
Ta turen til Norges geografiske midtpunkt. Her får du nyte naturens stillhet og få ny energi til kropp og sjel. Like fin tur både sommer og vinter, med godt merkede stier.
Parker bilen på parkeringsplassen ved Lustadvatnet, 7 km fra Mokk. Dette er innfallsporten til Skjækra landskapsvernområde og Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Stien inn til Norges geografiske midtpunkt er svillelagt, og går i delvis stigende, men lett terreng. Distansen tur /retur er på 20 km. Underveis på turen kan dere beskue de vakre Skjækerfjella som ligger inne i nasjonalparken.
Når dere kommer inn til midtpunktet anbefaler vi en matpause i gapahuken hvor det er tilrettelagt bålplass med ved.
Turen til midtpunktet kan også tas fra Mokk. Da får du en tur i mer snaufjell og med flott utsikt. Denne turen er litt lengre, ca. 14 km en vei.
Norges geografiske midtpunkt: Norges geografiske midtpunkt er lansert av Statens Kartverk som Norges arealtyngdepunkt og ligger i Steinkjer kommune. For å beregne seg frem til dette punktet tas Norges samlede fastlandsareal, inkludert øyer, bortsett fra Svalbard og Jan Mayen. Metoden kan illustreres ved at man klipper ut Norgeskartet langs riksgrenser og langs kysten, og tenker at øyene henger fast i vektløse broer, for så å balansere Norge på en passerspiss.
Guidet tur i kalksteingrotter
Du får utdelt våtdrakt, regndress, hjelm og hodelykt. Etter en innføring i grottenes spennende naturrikdommer og utfordringer, settes kursen mot det underjordiske der dagslyset snart forsvinner. I Jettegrytegrotta følger vi et bekkefar over to hundre meter innover i bakken. Her kan du oppleve bl.a. dryppstein, jettegryter og fantastiske farger og former.
Vel ute går turen videre til neste grotte, forbi fosser og elvekulper. Vi følger elva oppover, og etter å ha forsert passasjen hvor huletaket nesten går ned til elvevannet, kommer vi inn i en stor fjellhall. Der, i stupmørket, buldrer en 17 meter høy foss ned i den underjordiske innsjøen, hvor de tøffeste kanskje velger å kaste kaste seg ut i vannet. Denne grotta er derimot bare tilgjengelig ved liten vannføring. Alternativet er å gå inn fra oversiden og se fossen ovenfra.
På en full grottetur har vi med kaffe, saft og enkel servering.
Pris 2022: kr 725,- (pr pers)
Minimumspris pr tur: kr 3500,-
Varrighet: 3-4 timer
Sesong: Juni - September
Prisen inkluderer: Guide, lån av utstyr og enkel servering.
Deltagerne bør ha på seg lang ulltrøye og joggesko eller fjellsko. Ta med kles- og skoskift til etter turen.
Tur til kobbergruver fra 1700-tallet
På 1700-tallet ble det oppdaget kobberforekomster i det vulkanske fjellet ovenfor Mokk. Dette førte til at det ble igangsatt gruvedrift her i en kort og hektisk periode. I dag ligger gruveåpningene med utsortert stein utenfor som et kulturminne fra en tid som hadde stor betydning for Ogndalen. Fra gården følges samme stien som gruvearbeiderne brukte for 250 år siden. Turen går i jevn stigning 2 km opp til gruvfjellet. Noen av gruvegangene er mulig å gå inn i, og her kan man se tydelige spor av alt arbeidet som ble utført med håndkraft, og de vakre fargene i det oksyderte kobberet.
Dette er en tur man enkelt kan ta på egen hånd, men det er også mulighet for guiding for grupper.
Pris: på forespørsel
Sesong: Mai - Oktober
Bondegårdsferie
På Mokk har vi ammekyr, sauer og høner. Om sommeren går alle dyrene ute på beite, kyrne med kalver og sauene er i utmarka. Kopplammene er hjemme på gården, og de vil svært gjerne bli klappet! Så kom hele familien og kombiner gårdsferie med andre aktiviteter i området!
Pris: På forespørsel
Sykling langs grusvei og sti
Sykling i terrenget har blitt en populær aktivitet. Nå er det godt merkede sykkelstier både fra Verdal, via Malså gruver, over til Mokk, og fra Snåsa via skogsbilveier. Traseene går både på grusvei og på stier i terrenget. Noen plasser må man trille sykkelen, men dette er en flott måte å oppleve naturen på.
Andre aktiviteter i området
Vi sees på Mokk!
Ta kontakt med oss for tilbud og bestilling